Wij Steunen KITES

In mei 1995 werd Vicky Van Horne opgenomen op de dienst Kinderhemato-oncologie van het UZ Leuven voor een ernstige, levensbedreigende aandoening. Amper 15 maanden later overleed ze thuis in de warme geborgenheid van haar gezin en vrienden, met de ondersteuning van een aantal eerstelijnshulpverleners en het KITES zorgteam van het UZ Leuven.

Uit dankbaarheid voor deze palliatieve ondersteuning thuis wilden haar familie en vrienden “iets” terug doen voor het thuiszorgteam en organiseerden ze in 1999 een eerste event. En het bleef niet bij een éénmalige aktie.

Zestien jaar later kan het KITES –zorgteam nog altijd reken op de financiële steun van Palliovik voor de werking en verdere uitbouw van de palliatieve (thuis)zorg voor alle kinderen en jongeren, ongeacht hun leeftijd, ziekte, woonplaats en plaats waar ze behandeld worden. Het bestuur van Palliovik kan rekenen op meer dan 100 vrijwilligers en de steun van gemeentebesturen, tal van organisaties, bedrijven en serviceclubs voor het inzamelen van de nodige middelen met als jaarlijks hoogtepunt het 2-daagse eetfestijn in Overpelt waar meer dan 1500 mensen komen eten. Naar aanleiding van het laatste eetfestijn in maart van dit jaar, kreeg het KITES zorgteam op 25 april een cheque overhandigd van 25.750 €. Met deze gelden worden vooral materialen en hulpmiddelen aangekocht noodzakelijk in de zorg van de palliatieve patiëntjes. Ook de gezinnen zelf worden ondersteund in de onkosten die ze hebben omdat hun kind thuis verzorgd wordt. De steun van Palliovik maakt in de werking van het KITES zorgteam al jaren het verschil.

Dit jaar werd ook duidelijk dat een nieuwe, jongere generatie de fakkel langzaamaan wil overnemen om dit bijzonder project verder te ondersteunen: vrienden en leeftijdsgenoten van Vicky, jonge ouders en hun familie wiens kind recentelijk overleed. Een wederzijdse dankbaarheid en verbondenheid met al de overleden kinderen is voortdurend in gedachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *